Hulp bij cv maken

Hulp bij cv maken

Hulp bij cv maken is waar je naar op zoek bent. Zoals je waarschijnlijk weet, kun je heel veel informatie vinden in zoekmachines. Actuele maar ook verouderde en/of achterhaalde informatie. Op deze pagina lees je en zie je via een aantal onderwerpen hulp bij cv maken in de vorm van een aantal tips.

voor degenen die korte tips als hulp bij cv maken op prijs stellen zijn dit de aanbevelingen:

  • Het lettertype voor jouw cv: hou het simpel en gangbaar, gebruik geen “exclusieve” of weinig gebruikte fonts of lettertypen, Arial -als voorbeeld- voldoet prima.
  • De opmaak voor jouw cv: ook hier geldt houd het simpel en bedenk less is more. Er zijn prachtige, geformatteerde voorbeeld cv’s te koop en gratis te verkrijgen, maar mijn advies is vermijdt tabellen in jouw cv, maak een cv nooit in Excel en zorg voor voldoende witruimte in jouw cv zodat het makkelijk leesbaar is voor recruiters en andere staffing professionals.
  • Vaktaal in jouw cv: hier moet ik ook afkortingen aan toevoegen. Vermijd zoveel mogelijk vaktaal, vakjargon in jouw cv en pas op met afkortingen. Je kunt er niet van uit gaan, dat iedere lezer ogenblikkelijk begrijpt wat er met vak- uitdrukkingen, jargon, vaktaal wordt bedoeld. Als er 1 belangrijke tip is als hulp bij cv maken dan is het wel deze: als je jouw cv schrijft, verplaats je dan in de lezer!
  • Social media in jouw cv: hou het relevant als je social media wilt vermelden in jouw cv. Je hoeft ze niet te vermelden, het adres van jouw LinkedIn profiel kun je natuurlijk opnemen, maar daar wordt toch wel naar gekeken als jouw cv de interesse opwekt van de lezer. Heb jij op Facebook, TikTok, Instagram etc. dingen staan die, eh….wat minder professioneel zijn, laat (die) social media dan achterwege op jouw cv.
  • Referenties in jouw cv: ik zie dat veel mensen (nog steeds) referenties vermelden in hun cv. Mijn advies is: doe het niet! als een potentiele werkgever van jou een of meer referenties wil hebben, dan geef je die tijdens of na een interview. Je wil toch niet, dan een potentiele werkgever zonder jou daarin te kennen, contact opneemt met jouw referenties?
  • Foto op jouw cv: Hoe vaak dat niet wordt gevraagd: Rob, moet ik een foto op mijn cv opnemen? Mijn advies in het algemeen is: neen, tenzij dat opportuun is (je wilt een rol in een film, je wil bij de televisie gaan werken als acteur of presentator etc.). Jouw cv moet, als het goed is, op inhoud worden beoordeeld en niet na een vluchtige blik op jouw foto op de rechter (=uitnodigen) of op de linker (=afwijzen) stapel belanden.
  • Geboortedatum in het cv: Als het gaat om tips en hulp bij cv maken, is dit misschien wel de meest voorkomende, moet er een geboortedatum in mijn cv? Ondertussen zijn er inmiddels net zoveel mensen die wel als mensen die niet hun geboortedatum in het cv vermelden. En dat is allebei prima. Heeeeel langzaam beseffen steeds meer werkgevers dat niemand voor eeuwig 35 jaar (jong of oud) blijft. Langzaam maar zeker hoeft leeftijd geen showstopper meer te zijn in sollicitatieprocedures. Aan jou de keuze om leeftijd wel of niet te vermelden in jouw cv. Als er geen geboortedatum of leeftijd in jouw cv staat, kan de lezer aan de hand van jouw opleidingen proberen te bepalen hoe jong/oud je ongeveer bent. Als je wel jouw geboortedatum in jouw cv vermeld, stuur je daarmee het signaal “kijk, dit is mijn leeftijd/geboortedatum, take it or leave it” en hoeft de lezer er niet naar te raden.

Tot zover deze tips in het kader van hulp bij cv maken. Hieronder zie je een serie korte videos. Voor de mensen die liever kijken en luisteren naar de aangeboden hulp bij cv maken, in iedere video wordt een (1) onderwerp behandelt dat met het opstellen van jouw cv te maken heeft.  Maak er gebruik van. En als je er niet uitkomt en /of (toch) meer hulp nodig hebt bij een professioneel cv laten maken, klik dan op deze link voor meer uitleg.