LinkedIn foto

5 augustus 2022
Linkedin foto
Linkedin foto

Linkedin foto 

Linkedin foto: Wat moet je nu wel en wat moet je niet doen als het gaat om een foto op jouw Linkedin profiel? Laat ik eerst dit zeggen: een foto op jouw Linkedin profiel zorgt ervoor, volgens Linkedin onderzoek, dat je 14x meer bezoekers trekt. Alleen al daarom is een (goede) foto op jouw Linkedin profiel belangrijk. Je kunt de foto op jouw linkedin profiel het beste vergelijken met een goede portretfoto. Hier zijn de voornaamste tips op een rij:

  • Zorg voor een recente foto
  • De linkedin foto moet professioneel en van hoge kwaliteit zijn (in kleur, scherp en duidelijk)
  • Jouw gezicht beslaat circa 60% van de foto (en alleen jij staat op de foto)
  • Zorg ervoor dat je breeduit lacht op de foto (overdrijf het niet), mensen kijken graag naar lachende mensen
  • De foto achtergrond is neutraal
  • Draag gepaste kleding (je hoeft echt niet jouw trouwpak of trouwjurk aan)


Dus niet: een foto na een avond stevig stappen, foto’s met een zonnebril op jouw neus, foto’s op de boot, foto’s in ongepaste kledij, “artsy” foto’s, een foto waar je samen met jouw lief op staat, een foto van jouw collega’s waar jij ook op staat etc. etc. Heus, ook die foto’s zijn allemaal te vinden op Linkedin. Linkedin heeft een zakelijk karakter en dat is toch anders dan Facebook. Mocht je iemand zoeken die voor jou een professionele foto kan maken, dan heb ik nog wel een tip voor je: kijk eens rond op de website van socialphotobooth: voor een professionele Linkedin profielfoto dan weet je zeker dat je een foto krijgt die aan alle eisen voldoet.

Rob van Zoelen