Zomervakantie – ben je voorbereid?

1 augustus 2022

Nee…dit artikel gaat niet over de voorbereiding van jouw zomervakantie. Hoewel? Het is, sinds jaar en dag, een bekend gegeven dat veel mensen hun loopbaan overdenken tijdens de zomervakantie. Als je op jouw verre vakantiebestemming vertoeft -of dichterbij- is jouw werk letterlijk en figuurlijk ver weg -dan wel minder nabij. Of je dan een leegte voelt of niet, nadenken over jouw baan, over jouw baas, over een carrièremove is, terwijl je luiert onder een palmboom, voor veel mensen deel van de vakantieroutine. Tijdens de tweede helft van het jaar komen veel werk gerelateerde zaken in een stroomversnelling. We moeten dit en dit nog doen. We moeten zus en zo realiseren. Onze doelstellingen halen en wat al niet. Veel mensen nemen tijdens hun zomervakantie de beslissing dat het tijd is voor een nieuwe loopbaanstap.

Is jouw baas een PITA? Nee, niet het broodje, maar een Pain In The *ss. Haat je jouw werkgever? Heb je genoeg van de dagelijkse reistijden van en naar jouw werk? Verveel je je het leplazarus in jouw huidige baan? Dan is het misschien tijd om verder te kijken. Wees voorbereid en zorg dat jouw carrière-instrumenten vlijmscherp zijn als je de eerste schifting wilt overleven en wilt opvallen tussen al jouw concurrenten. Carrière-instrumenten? Ja, dat zijn jouw curriculum vitae en jouw LinkedIn profiel. Klop die twee in topvorm voordat je begint met solliciteren. Beter nog -en deze tip kun je uiteraard van mij verwachten- huur een professional in die dat voor jou doet. Ik zal je iets vertellen wat veel mensen zich niet realiseren: je kunt letterlijk en figuurlijk geld verdienen met jouw curriculum vitae. Ah, nu heb ik jouw aandacht? Dat zit zo: de investering die jij doet in een professioneel geschreven cv en/of LinkedIn profiel verdien je met gemak 10-voudig of meer terug. Hoe? Doordat een professioneel cv je helpt om een hoger salaris te verdienen dan je nu hebt. En ik kan het weten, want dat is precies wat er bij veel van mijn cliënten gebeurt als zij een nieuwe loopbaanstap zetten.

Zorg ervoor, dat jouw carrière-instrumenten vlijmscherp zijn voordat je op vakantie gaat of direct daarna. Ik ben er als je me nodig hebt. Voel je vrij om een gratis 20-minuten gesprek rechtstreeks in mijn agenda te plannen.

Veel succes!  Oh, en geniet van jouw zomervakantie! Hopelijk zonder al te veel gedoe met vliegen en koffers…

Rob van Zoelen